یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به حمله اخیر آمریکا به یمن به اصلاحات نیوز می گوید: آمریکا و انگلیس به یمن حمله کردند و در بمبارانی که انجام دادند، دهها مرکز مورد هدف قرار گرفت. ضمن اینکه شورای امنیت سازمان ملل هم از سخنرانی آتش بس در غزه عاجز مانده و به یک نهاد فلج تبدیل شده، به آمریکا و انگلیس برای بمباران یمن چراغ سبز نشان داد.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه، با اشاره به حمله آمریکا با همکاری مشترک انگلیس به مواضع حوثیها در یمن، به اصلاحات نیوز میگوید: در واقع با توجه به اینکه انصارالله و ارتش یمن از زمان شروع طوفان القصی، تلاششان بر این بوده فشار اسرائیل بر مردم غزه را کاهش دهند. ابتدا از ظرفیت های دیپلماتیک استفاده کردند اما نتوانستند مانع کشتار مردم غزه شوند، لذا انصارالله و ارتش یمن، در چارچوب یک نگاه انسانی، به کمک مردم غزه شتافتند و کشتی های حامل سلاح برای اسرائیل را در باب المندب متوقف کردند تا باعث تضعیف رژیم صهیونیستی شوند.
وی ادامه داد: پرتاب موشک به بندرگاه ایلات در فلسطین اشغالی، موجب شده تا این بندرگاه که انواع سلاح های ارسالی از سوی آمریکا در آنجا بود، تعطیل شود. به همین دلیل با توجه به اینکه تنگه باب المندب بخشی از قلمروی دریایی یمن است و ارتش و انصارالله هم بخشی از حاکمیت ملی یمن را تشکیل میدهند، در چارچوب حق طبیعی خودشان از عبور کشتی های حامل سلاح به اسرائیل جلوگیری کردند.
آمریکا و انگلیس به یمن حمله کردند و در بمبارانی که انجام دادند، دهها مرکز مورد هدف قرار گرفت. ضمن اینکه شورای امنیت سازمان ملل هم از سخنرانی آتش بس در غزه عاجز مانده و به یک نهاد فلج تبدیل شده، به آمریکا و انگلیس برای بمباران یمن چراغ سبز نشان داد. احتمال افزایش درگیریها در تنگه باب المندب و دریای سرخ وجود دارد.
هانی زاده با بیان اینکه آمریکاییها که در طول صدروز گذشته در کنار اسرائیل بودند و در کشتار مردم غزه شریک بودند، گفت: تلاش انصارالله به نوعی بر این است که به اسرائیل فشار وارد کنند تا کشتار مردم غزه را پایان دهند، اما این کار صورت نگرفت و آمریکاییها قصد دارند طرح اسرائیل برای نابودی غزه را عملیاتی کنند. از همین رو بعد از توقف کشتی ها و هدف قرار دادن کشتی های حامل سلاح در تنگه باب المندب،توسط انصار الله شدت گرفت، آمریکا و انگلیس به یمن حمله کردند و در بمبارانی که انجام دادند، دهها مرکز مورد هدف قرار گرفت. ضمن اینکه شورای امنیت سازمان ملل هم از سخنرانی آتش بس در غزه عاجز مانده و به یک نهاد فلج تبدیل شده، به آمریکا و انگلیس برای بمباران یمن چراغ سبز نشان داد. احتمال افزایش درگیریها در تنگه باب المندب و دریای سرخ وجود دارد.
او در ادامه گفت: انصارالله تجربه یک جنگ 7 ساله با عربستان را دارد و از همین رو از یک بازدارندگی و توانمندی بالایی برخوردار هستند.
به نظر میرسد طی روزهای آتی انصارالله دست به اقدامات بازدارنده علیه آمریکا، انگلیس و اسرائیل خواهد زد و همین باعث میشود تا فضای منطقه بحرانی و متشنج شود و جنگ در دریای سرخ تشدید شود.
هانی زاده با اشاره به این موضوع که آمریکاییها به بمباران یمن ادامه میدهند، گفت: اما انصارالله و ارتش یمن هم به این بمبارانها پاسخ کوبنده ای میدهند. به نظر میرسد طی روزهای آتی انصارالله دست به اقدامات بازدارنده علیه آمریکا، انگلیس و اسرائیل خواهد زد و همین باعث میشود تا فضای منطقه بحرانی و متشنج شود و جنگ در دریای سرخ تشدید شود.
اسرائیل تلاش دارد تا پای ایران را به این درگیریها باز کند اما ایران در دام آمریکا و اسرائیل نخواهد افتاد. ایران در شریط فعلی باید از ظرفیت های سیاسی خود استفاده کند و با رایزنی با همپیمانان خود از جمله قطر، عربستان، ترکیه، در پایان دادن به کشتار مردم غزه کمک کند.
این کارشناس درباره نقش ایران در این بحران، گفت: اقدام آمریکا وانگلیس نقض حاکمیت ملی یمن و تجاوز به یک کشور عضو سازمان ملل است. ایران این حرکت را محکوم کرد. ایران شتاب زده عمل نخواهد کرد و از همه ظرفیتهای دیپلماتیک خودش برای پایان دادن به کشتار مردم غزه استفاده خواهد کرد. طبیعتا اسرائیل تلاش دارد تا پای ایران را به این درگیریها باز کند اما ایران در دام آمریکا و اسرائیل نخواهد افتاد. ایران در شریط فعلی باید از ظرفیت های سیاسی خود استفاده کند و با رایزنی با همپیمانان خود از جمله قطر، عربستان، ترکیه، در پایان دادن به کشتار مردم غزه کمک کند.
انتهای پیام/